Dáme Guláš

Drůbeží guláše

Hořící guláš attila

1 kuře, 1 cibule, 3 lžíce sádla, 2 zelené papriky, sůl, jedna lžíce pálivé papriky, 6 pokrájených žampionů, 2 lžíce rajčatového protlaku, vývar

Na sádle osmahneme nakrájené kuře dozlatova spolu s pokrájenou cibulkou. Zasypeme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem, přidáme pokrájené papriky a žampiony a dusíme do měkka. Na konec zahustíme protlakem. Podáváme s rýží.

Guláš z drůbků

½ kg drůbků /žaludky, srdce/, 3 cibule, sůl, 2 lžíce majoránky, kmín, gulášové koření, 2 papriky, 2 lžíce zakysané smetany

Osmahneme cibulku a přidáme pokrájené drůbky, okořeníme a přidáme pokrájené papriky, vše osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme asi půl hodiny. Zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem.

Kuřecí dětský guláš

200 g kuřecího, 1 cibule, 1 lžička sádla, sůl, kmín, majoránka, 2 rajčata, 1 paprika, 1 lžička mouky, trocha sladké papriky

Na tuku opražíme cibulku, kousky masa, podlijeme vodou, přidáme koření. Do změklého masa přidáme rajčata a papriku, podusíme, zaprášíme moukou a dovaříme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.